Preguntes més freqüents

Per què surt un cadenat en connectar-me a aquest web?

Per protegir les dades i garantir la privacitat de les mateixes, l'accés als tràmits es fa, mitjançant un protocol segur, a un servidor autenticat. Quan el navegador detecta això, ens ho mostra de manera gràfica afegint el dibuix d'un cadenat a l'adreça.

 

Em surt un avís de seguretat a l'entrar a la Seu Electrònica. Per què?

L'Ajuntament de Terrassa usa els certificats de l'Agència Catalana de Certificació (CatCert) per autenticar la identitat dels seus llocs web, però tot i ser una signatura perfectament vàlida i segura, no és reconeguda directament pels navegadors.

En el cas que useu Internet Explorer o Google Chrome sobre Windows, el certificat de Seu és reconegut, no cal fer res.
En el cas que useu Firefox sobre Linux o Windows, els certificats de l'Agència encara no són reconeguts per la fundació Mozilla i en aquest cas surt un avís de seguretat per part del navegador (s'està en procés de reconeixement).
Per tal que no surti l'avís, cal instal·lar en el nostre navegador les claus públiques de l'Agència, i a partir d'aquest moment el certificat serà reconegut no només quan accediu a la Seu, si no també us servirà per a qualsevol altre web que usi certificats de l'Agència.

 

Amb quins navegadors puc treballar?

Vegeu l'apartat de Navegadors dels Requeriments tècnics

 

Què puc fer si el meu ordinador NO reconeix el clauer idCAT?

A la plana de l'IdCAT s'explica com instal·lar el clauer idCAT en diversos sistemes operatius.

 

Problemes amb la signatura.

No es carrega l'applet de signatura

Quan arribeu a la plana de signatura, s'ha de carregar un petit programa que és el què us permet signar, però a vegades la plana mostra un missatge en comptes de permetre signar.

  • Error de càrrega:Si la plana us indica en un quadre gris que hi ha hagut un error en la càrrega de l'applet, vol dir que aquest programet no s'ha pogut carregar del tot, proveu a recarregar la plana de nou (icona "Recarregar", tecla F5 o bé majúscules+F5).
  • Avís de seguretat/no es veu el botó: Algunes atualitzacions de navegador desactiven el java per diferents motius, per activar-lo de nou seguiu les instruccions d'activació de Java als navegadors.

Si tot i així no podeu executar la signatura podeu fer una comprovació del vostre equip accedint a la pàgina de Test de signatura  

Problema de seguretat de Java

Degut a les actualitzacions de Java, a vegades no es permet l'execució del programa que permet signar i surt un avís de seguretat.
Per adreçar-ho, cal afegir una indicació de seguretat, a Requeriments s'explica com fer-ho.

No troba certificats

Si la plana us indica en un quadre gris que no s'ha trobat cap certificat (cal un certificat electrònic per signar), vol dir que potser heu tret el clauer usb o la targeta amb certificat que tenieu posada a l'ordinador. Torneu a posar-la i recarregueu la plana.
Comproveu també que veieu els certificats al vostre navegador.

 

Com et podem ajudar?
ATENCIÓ AL CIUTADÀ